HTML

Gia

Gia rendszertelenül vezetett gondolat-naplója avagy kóbor gondolatok rendezetlen tárháza.

Friss topikok

  • Gia: Szia csak tudnám minek köszönhetem a köszönést :D (2008.09.03. 07:19) Yu-gi-Oh!
  • Andi: Jó utat, és érezd jól magad! (2008.05.25. 22:43) Cseresznye meg ilyentek
  • Gia: OK, úgy lesz :) Jó kis könyv lehet... (2008.04.23. 18:42) Fekete macska, villám, egyebek
  • Gia: De akkor is nagyon örülök neki! Köszikösziköszikösziköszi! (2008.04.04. 20:57) Csirekinvázió
  • Kalóz: Lens ha elolvastad volna a kommenteket, akor lehet, hogy rájöttél volna, hogy nem Giának szolt a m... (2008.02.16. 18:19) Álmok nélkül

2007.09.02. 13:26 Gia

Penne

Tegnap délutáni "remekművem" egy tepsi spéci penne. Sajna a többiek nem szeretik az olaszos ízeket, így az egész nekem maradt. De ne gondojátok, hogy nem lett finom. Csak az öreg nem eszik meg semmit, ami nem tipikus "parasztkaja", a Kalóz meg nem bírja a sok fokhagymát.
Aki nem tudná a penne egy tésztaféle, a receptem pedig a következő:

Paradicsomos-sajtos penne

A pennetésztát sós vízben kifőzöm, lecsöpögtetem. Egy tepsibe kevés olajat öntök, rászedem a tészta első rétegét. A tésztára lágy sajtot reszelek v. szeletelek (ha van a legjobb hozzá a mozzarella), a tetejére kevés borsot és bazsalikomot v. oreganót szórok. Egy egész v. két koktél paradicsomot rákarikázok. Aztán jön a második réteg tészta. Tetejére kevés fűszer, majd újabb adag paradicsom, végül leöntöm egy gerezd tört fokhagymával kevert nagy pohár tejföllel és tejszínnel, majd a tetejét jó vastagon megszórom egy keményebb állagú reszelt sajttal. Végül közepes hőmérsékleten kb. 20 percig sütöm a sütőben.

Kiadós és nagyon finom olasz étel, kedvünk szerint variálható.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nyau.blog.hu/api/trackback/id/tr67155492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása