Hónapok óta kerestem elmém mélyén ennek az ételnek a receptjét, de sehol se találtam. Anyu meg ugye már nem elérhető számomra, hogy megkérdezzem tőle. De láss csodát, tegnap reggel felébredtem és egyszerűen csak tudtam hogyan kell elkészíteni. Sőt több variációja is eszembe jutott. Meg is csináltam ebédre, és nagy sikert aratott. Gondolom, aki nem ismeri még ezt az ételt örömmel veszi, ha vázolom a receptjét :)
Kell hozzá: 6 nagyobb krumpli, vaj, hagyma, sajt, tejföl, 1tojás (ha szeretnéd daratált hús) fűszerek (só, bors, bazsalikom vagy kakukkfű ha hússal csinálod) ízlés szerint.
Elkészítési idő: kb. 40-50 perc
A krumplit héjastól félpuhára főzöm. Hagyom kicsit kihűlni, megtisztítom, majd megskarpolom, és egy kiskanállal bölösre kivájom. A kiszedett krumplit villával összetöröm egy tálban, hozzáadom a tojást, az apróra vágott hagymát, a reszel vagy kockasajtot, a fűszereket és egy-két evőkanál tejfölt (és a darálthúst amit elő kell pirítani olajon). Ezzel kész a töltelék. Egy tepsit kivajazok, majd rárakom a kivájt krumplikat, megtöltöm őket jó púposan, majd pici vajdarabkákat teszek a tetejére, aztán kb. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Biztos hogy maradni fog valamennyi töltelék, amit még két kanál tejföllel összekeverek, alufóliába csavarva ugyanúgy megsütök.
Nagyon finom lesz. :)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Andi 2008.01.24. 22:36:23
Andi 2008.01.28. 22:13:50
Gia · http://jedimenedek.uw.hu/index.html 2008.01.29. 17:52:11